skip to Main Content
Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Отворена среща – беседа #16 с кинорежисьора Петър Вълчанов

май 30 @ 19:00 - 20:30

Район „Средец“ продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци и публиката, в които ще имаме възможността да разговаряме помежду си открито, свободно и приятелски, да обменим идеи, енергия и „ноу-хау“ за изкуството, живота, света и каквото още искаме, и можем да си позволим, или накратко казано – за всичко.
На 30.05.22 г. (понеделник), от 19:00 ч., в НЧ „Славянска беседа – 1880), ще се състои шестнадесетото събитие от поредицата.
Наш гост ще бъде кинорежисьорът Петър Вълчанов

Водещ: Емил Стефанов
Вход свободен.
Събитието се осъществява с любезното съдействие на НЧ „Славянска беседа 1880“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.
Петър Вълчанов е завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност филмова и телевизионна режисура в класа на проф. Людмил Стайков.
В тандем с Кристина Грозева се ангажират с различни телевизионни проекти, създават филма „Аварийно кацане“ (2010); съвместно пишат и режисират късометражния филм „Скок“ (2012), който е номиниран за Европейските филмови награди през 2013 година. „Урок” (2014) е дебютният им пълнометражен игрален филм, на който Петър Вълчанов и Кристина Грозева са сценаристи и продуценти. С награди от фестивалите в Сан Себастиан, Варшава, Токио, Солун, Анже и Гьотеборг „Урок“ се превръща в най-награждавания филм от новото българско кино.
„Слава“ (2016) печели Почетен диплом на журито на IFFS – Международен филмов фестивал Локарно и още 30 отличия и 15 номинации. А филмът „Бащата“, с Иван Бърнев и Иван Савов в главните роли, е отличен с награда „Кристален глобус“ от фестивала в Карлови Вари през 2019 г.

 

Детайли

Дата:
май 30
Час:
19:00 - 20:30
Back To Top