skip to Main Content
Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Отворена среща – беседа #11 с актьора Валентин Ганев

февруари 11 @ 19:00 - 20:30

Район „Средец“ продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци и публиката, в които ще имаме възможността да разговаряме помежду си открито, свободно и приятелски, да обменим идеи, енергия и „ноу-хау“ за изкуството, живота, света и каквото още искаме, и можем да си позволим, или накратко казано – за всичко.
На 11.02.22 г. (петък), от 19:00 ч., в НЧ „Славянска беседа 1880“, ще се състои единадесетото събитие от поредицата.
Наш гост ще бъде актьорът Валентин Ганев .
Водещ: Радослав Чичев
Вход свободен.

Срещата ще се проведе съобразно всички противоепидемични изисквания.

Събитието се осъществява с любезното съдействие на НЧ „Славянска беседа 1880“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.
Валентин Ганев завършва актьорско майсторство във Всерусийски държавен институт за кинематография Москва през 1981 г. в класа на Сергей Бондарчук. Работил е в Драматичен театър Перник, Драматичен театър „Сълза и смях“, Драматичен театър „София“, Малък градски театър „Зад канала“. От 1996 г. е в трупата на Народен театър „Иван Вазов“. Изиграл е над шейсет театрални роли, от които в Народния театър „Иван Вазов“ по-значителни са: Бил Старбък в „Човекът, който прави дъжд“ от Ричард Неш, професор Хигинс в „Пигмалион“ от Бърнард Шоу, Актьора в „На дъното“ по Максим Горки, Франсоа във „Вечеря за глупаци“ от Франсис Вебер, Контрабасистът в „Контрабасът“ от Патрик Зюскинд, Малволио в „Дванайсета нощ“, Глостър в “Крал Лир” и Полоний в “Хамлет” от Уилям Шекспир и др.
Носител е на три награди АСКЕЕР за водеща мъжка роля – през 1998 г. за проф. Хигинс в „Пигмалион“, през 2001 г. за Контрабасистът в „Контрабасът“, през 2019 г. за Лаймън Фелт в “Спускане от връх Морган”, а също и Икар`2001 за най-добра мъжка роля, награди от фестивалите в Благоевград, Враца и Шумен и др.
Филмографията му започва още от 1967 година с участие във филма „Свирачът“. Валентин Ганев играе и в „Белгийскийт крал“, „Маймуна“, „Врагове“, „Дъвка за балончета“ и десетки други филми – някои от тях копродукции на Белгия, САЩ, Холандия, Русия, Франция, Полша.

Детайли

Дата:
февруари 11
Час:
19:00 - 20:30
Back To Top