skip to Main Content

Трайчо Трайков пред Дневник : “Прокуратурата ме проверява отново. Ще идват полицаи да ме разпитват защо съм премахнал плочата, поставена без разрешение в Княжеската градина”

Сега има поредна прокурорска проверка срещу мен. Ще идват полицаи да ме разпитват защо съм премахнал плочата, поставена без разрешение в Княжеската градина”, заяви Трайчо Трайков, кмет на столичния район “Средец” в интервю за “Дневник”. Плочата е в памет на студент антифашист, убит от полицията при демонстрация през 1943 г. Тя е била поставена в градината преди няколко години незнайно от кого. През 70-те години там е имало друга плоча, но е била махната при строежа на метрото. През 2017 г. се появила новата, но за нея нямало разрешение за поставяне от Столичната община. “Ще ме разпитват защо съм изпълнил задълженията си”, чуди се Трайков.

Неотдавна той бе оправдан напълно на втора инстанция от съда по делото “EVN”. Според него е бил “пришит” като обвиняем от прокуратурата към съдебния процес по конкретен повод. На президентските избори през 2016 г. Трайков бе кандидат за президент на Реформаторския блок, но на балотажа отидоха Румен Радев и Цецка Цачева. От ГЕРБ поискали той да обяви, че подкрепя Цачева, но Трайков отказал.

КПКОНПИ продължава да запорира имуществото му, въпреки оправдателната присъда и основанието за това било спешно подготвено от бившия министър на правосъдието и председател на правната комисия на парламента Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Как ще изглежда ул. “Цар Иван Шишман” след ремонта, ще има ли кашпи с растения по уличното платно, както е по проект? Според кмета Трайков кашпите неизменно се превръщат в “боклукчарници” и той е против. Ще върне ли сградата на ресторант “Синият лъв” към първоначалната й функция на детска градина?

Всеки политик, ако има национална амбиция, трябва да изкара един мандат като районен кмет, препоръчва Трайков. Ако районите получат свой бюджет, да има “районен съвет” за граждански контрол на разходването му – хората ще се включат безплатно са част от предложенията на Трайков към Йорданка Фандъкова, които не се прилагат.

Цялото интервю

Back To Top