skip to Main Content

Трайчо Трайков: Дигитализацията винаги е заемала особено важно място

Преди няколко дни официално стартира мобилно приложение за информиране на гражданите на столичния район “Средец”. Апликацията, освен актуални новини, дава възможност за предложения и дискусии по важни за района проблеми.

Вече функциониращата апликация е част от общ процес по дигитализация на административните дейности в Столичната община. “Ситуацията, покрай вирусната инфекция изведнъж показа пред хората колко много неизползвани възможности има, когато се налага, а и когато не се налага пак се оказва, че предоставя повече удобства. В приоритетите ни дигитализацията винаги е имала особено важно място ”, коментира Тайков. 

В приложението има предварителна информация,известия, заповеди, предстоящи събития, последните новини, свързани с района и епидемиологичната обстановка. Информацията ще се натрупа, съдържанието ще става все по-богато.

“Това е една още по-непосредствена връзка с жителите на района и тези, които се интересуват от това, което се случва в него, защото ще получават директно като известия всяка новина, която публикуваме, анкети, допитвания, известия за предстоящи обществени обсъждания”, коментира Трайчо Трайков – кмет на район “Средец”.

Според него, приложението не струва нищо на общината, защото е изработено с усилията на доброволци.
В районната община се получават и множество сигнали, които са разнообразни, но не са през приложението, а през централизирана система, за да се осигури проследимост и отчетност на сигналите.

“Повечето сигнали са свързани с инфраструктура, чистота. Основно неща, които са направили недобро впечатление на хората, затова и сигнализират”, каза Трайков.

Какво каза още районният кмет в разговора с Боян Бочев – чуйте в звуковия файл.

Back To Top