skip to Main Content

Район Средец и Четири лапи организираха кастрационна кампания за бездомни котки

Кампанията стартира от вчера – 8 май – и ще продължи до 31 май на територията на района.
В програмата ще може да се кастрират бездомни котки само от територията на район Средец. Всеки, който има желание да помогне на безстопанствен котешки опашатко, може да запише час в мобилната клиника на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ от понеделник до петък от 9:00 до 17:00 часа на телефон: 0885219929. Клиниката е разположена на територията на конната база в Борисова градина.

Ето някои важни съвети за залавянето на котетата:

– Всяко записано коте трябва да е поставено в самостоятелна клетка или капан за хуманно залавяне.
– Клетката трябва да бъде покрита, за да се минимизира стресът, причинен на животното.
– 12 часа преди интервенцията котето не трябва да приема вода и храна.
– 24 часа след интервенцията, животните ще бъдат предавани на техните попечители.

Опитният ветеринарен екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще бъде на разположение, за да помогне с хващането на по-трудно уловимите котки, както е възможно и гражданите да се свържат на горепосочения телефон, ако имат въпроси или за практични съвети.

С общия усилия постигаме много, именно затова призоваваме всеки, който може да помогне с хващането и транспортирането на котки да го направи, тъй като нашите възможности не са неограничени. Съвместните ни усилия са от съществено значение за благополучието на бездомните животни.

Всички обработени животни ще бъдат маркирани, съгласно изискванията на българското законодателство. Чрез задължителната идентификация става възможно проследяването на резултатите от кастрационната програма. Също така всяко животно ще бъде ваксинирано против бяс и външно и вътрешно обезпаразитено.

Back To Top