skip to Main Content

Отворена среща – беседа #17 с Димитър Коцев – Шошо и Яна Борисова

Район “Средец” продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци и публиката, в които ще имаме възможността да разговаряме помежду си открито, свободно и приятелски, да обменим идеи, енергия и “ноу-хау” за изкуството, живота, света и каквото още искаме, и можем да си позволим, или накратко казано – за всичко.
На 07.07.22 г. (четвъртък), от 19:00 ч., в НЧ “Славянска беседа – 1880), ще се състои седемнадесетото събитие от поредицата.
Наши гости ще бъдат Димитър Коцев – Шошо и Яна Борисова
Водещ: Емил Стефанов
Вход свободен.
Събитието се осъществява с любезното съдействие на НЧ „Славянска беседа 1880“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.
Димитър Коцев-Шошо е писател, преводач, продуцент, сценарист и режисьор. Носител на наградата за дебют Националния фестивал на киното във Варна през 1995 за късометражния “Отражение”. Продуцент, сценарист и режисьор на пълнометражните филми “Лора от сутрин до вечер” и “Маймуна” (Награда на публиката, София Филм Фест 2016), както и на редица телевизионни сериали, сред които “Четвърта власт” (Награди за Най-добър сценарий и Най-добър сериал на Филмовата академия). Автор на романите “Лора от сутрин до вечер” и “Скарида”.
Яна Борисова е писател, драматург и сценарист. Най-известните ѝ драматургични текстове са “Малка пиеса за детска стая”, “Приятнострашно”, “Хората от Оз” и “За теб”, които се играят вече повече от десет години.
Многократен носител на наградите “Икар” и “Аскеер”, Наградата на независимата критика, Наградата за камерна пиеса, наградата “Златно перо”, наградата “Нова европейска драма” и др.
Номинирана е за редица европейски отличия за драматургия и литература и участва в най-значимите театрални фестивали в Европа.
Към дългия списък с нейни произведения са и “Морето след теб”, “Господин нощ”, “Интервюто”, “Тихи невидими хора”. “За Любовта и всичко останало”, както и поредица сценични произведения за деца.

Back To Top