skip to Main Content

Отворена среща-беседа #14 с актьора Леонид Йовчев

Район “Средец” продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци и публиката, в които ще имаме възможността да разговаряме помежду си открито, свободно и приятелски, да обменим идеи, енергия и “ноу-хау” за изкуството, живота, света и каквото още искаме, и можем да си позволим, или накратко казано – за всичко.
На 12.04.22 г. (вторник), от 19:00 ч., в НЧ “Славянска беседа – 1880), ще се състои четиринадесетото събитие от поредицата.
Наш гост ще бъде актьорът Леонид Йовчев.

Водещ: Радослав Чичев
Вход свободен.
Събитието се осъществява с любезното съдействие на НЧ „Славянска беседа 1880“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.

Леонид Йовчев завършва актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Димитрина Гюрова в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през 2007 година.
Той е сред най-ангажираните и желани от режисьорите ни млади актьори. Участва в спектакли и на различни театрални сцени в столицата, както и в независими театрални проекти.
Йовчев е основател и член на първата и единствена професионална трупа за импровизационен театър „Хахаха ИмПро”. Заедно с Ивайло Рогозинов, Тони Карабашев, Петър Мелтев, Златин Цветков и Живко Джуранов забавляват публиката с интерактивен театър без сценарий, декор и костюми, в който принципът „Тук и сега” е основополагащ.
Групата от талантливи млади актьори вземат тема подадена от публиката и изцяло разчитат на своята рефлективност и чрез импровизация сглобяват на сцената неразказана досега история, като по този начин всяко едно представление се характеризира със своята уникалност и неповторимост.
Театрални роли: Джеф („Предградие” – Е. Богосян), Жадов („Доходно място” – Ал. Островски), Японеца („Кастинг” – Ал. Галин), Месаря („Непостижими любови” – Пол Емонд), Пощальонът и Слугата („Открито море” – С. Мрожек), Том („Електроник сити” – Ф. Рихтер), Пътник № 4 („Самолетът беглец” – Камен Донев), Атилио („Събота, неделя, понеделник” – Едуардо де Филипо), Марио („Игра на любовта и случая” – Пиер Мариво), Хамлет („Хамлетмашината” от Хайнер Мюлер), Джазмен („Тя – без любов и смърт” от Е. Радзински), Тодор Белопитов („Да отвориш рана” – Б. Папазов), Монах („Завещанието на целомъдрения женкар” – А. Крим), Шутът („Както ви харесва” – У. Шекспир), Мервин („Ръкомахане в Спокан” – М. МакДона) и др.
Леонид Йовчев участва в сериала “Под прикритие” и във филмите “Даровете на влъхвите”, Потъването на Созопол”, “Маймуна”, “Иван”, “Замръзнал”, “Чело”, “Времето е наше”, “Изпитания”, Януари” и др.

Back To Top